Årets Professional 2021

Årets Miljöinnovatör 2021

Competition Notice

Varför delar vi ut ett miljöinnovatörspris?
I år är det fjärde gången vi på Trafikverket delar ut ett pris till Årets Miljöinnovatör. Vi gör detta för att vi vill visa att vi är en myndighet som tar ansvar och som ser allvarligt på att vår planet står inför stora miljöutmaningar, inte minst på klimatområdet. Transportsektorn står idag för en tredjedel av utsläppen av koldioxid i Sverige och även dessa måste minska om vi ska nå ett fossilfritt Sverige 2045.Vem letar vi efter?
Vi söker dig som gillar att tänka nytt och gillar utmaningar. Vi tror att du är en person som arbetar med och brinner för samhällsutveckling och som gjort något som minskat utsläppen av växthusgaser inom transportsektorn; det kan handla om effektivare fordon, förnybart bränsle, transporteffektivare samhälle eller någon annan smart miljölösning som är värd att uppmärksamma.

För att tävla ber vi att du skickar in ett personligt brev med motivering till varför du förtjänar denna utmärkelse tillsammans med en kort beskrivning av hur du bidragit till ett fossilfriare samhälle inom det här området.

Vad händer nu?
Efter sista ansökningsdag går Trafikverkets jury igenom bidragen och utser de finalister som får tävla om priset. Senast i mitten på september hör vi av oss oavsett om du går vidare eller inte.

Om priset
Vi bjuder in vår finalist att ta emot priset på Universum Ranking Awards i Stockholm i början av oktober. Under kvällen får du umgås med representanter från Trafikverket, och har även möjlighet att mingla med finalister från andra företag och organisationer.

Mot slutet av kvällen utses Årets Miljöinnovatör. Förutom ära och berömmelse får du som vinnare en lunch med relevanta personer på Trafikverket och en biljett till Transportforum 2022 i Linköping inklusive resa, hotell, konferensavgift*.

Sista dag att ansöka är den 31 oktober 2021.

*På grund av rådande omständigheter så kan Transportforum 2022 i Linköping ställas in.