Årets Professional 2018

Årets Miljöinnovatör

Varför delar vi ut ett miljöinnovatörspris?

I år är det första gången vi på Trafikverket delar ut ett pris till Årets Miljöinnovatör. Vi gör detta för att vi vill visa att vi är en myndighet som tar ansvar och som ser allvarligt på att vår planet står inför stora miljöutmaningar, inte minst på klimatområdet. Transportsektorn står idag för en tredjedel av utsläppen av koldioxid i Sverige och även dessa måste minskas om vi ska nå ett fossilfritt Sverige 2045.

Vem letar vi efter?

Vi söker dig som gillar att tänka nytt och gillar utmaningar. Vi tror att du är en person som arbetar med och brinner för samhällsutveckling och som gjort något som minskat utsläppen av växthusgaser inom transportsektorn; det kan handla om effektivare fordon, förnybart bränsle, transporteffektivare samhälle eller någon annan smart miljölösning som är värd att uppmärksamma.

För att tävla ber vi att du skickar in ett personligt brev med motivering till varför du förtjänar denna utmärkelse tillsammans med en kort beskrivning av hur du bidragit till ett fossilfriare samhälle inom det här området.

Finalisterna bjuds in till ett lunchmingel med några av jurymedlemmarna där du får möjlighet att berätta lite om dig själv och vad du gjort som minskat utsläppen av växthusgaser inom transportsektorn. Givetvis står vi får dina reskostnader.

Om priset

Vi bjuder in vår vinnare att ta emot priset på universum Talent Excellence Awards i Stockholm den 3 oktober 2018. Under kvällen får du umgås med representanter från Trafikverket och har även möjlighet att mingla med finalister från andra företag och organisationer.

Mot slutet av kvällen utses årets miljöinnovatör. Förutom ära och berömmelse får du som vinnare en lunch med relevanta personer på Trafikverket och en biljett till Transportforum i Linköping inklusive resa, hotell och konferensavgift. Där får du också möjlighet att presentera ditt förslag om det passar in i programmet.

Sista dag att ansöka är den 23 augusti, 2018.